(untitled) (Научный электронный журнал «Экономика труда и человеческий капитал», 2024)
Ushbu maqolada aholining iqtisodiy savodxonlik darajasi hamda tadbirkorlik qobiliyatini oshirishda iqtisodiy shaffoflik muhitini ta’minlovchi tadbirkorlik platformalariga integratsiyalangan axborot xaritalaridan foydalanish istiqbollari, xaritaning aholini tadbirkorlikka jalb qilish va tadbirkorlik faoliyatini qoʻllab-quvvatlashdagi ijtimoiy-iqtisodiy o‘rni va ahamiyatini tahlil qilinadi. Shuningdek, axborot xaritalarining samaradorlik darajalarini ilmiy asoslash maqsadida ularning tadbirkorlik muhitini yaratuvchi va aholi tadbirkorlik qobiliyatini oshiruvchi endogen hamda ekzogen omillarni o‘zaro integratsiyalovchi funksiyasi yoritilib, hududlarda bandlik va rivojlanishni ta’minlash maqsadida xaritada real vaqtdagi va amaldagi hududiy imkoniyatlarni (soliq, subsidiya, ta’lim sertifikati imtiyozlari, temir daftar, hududiy resurslar, imkoniyatlar, hamkorlik istiqbollari) aks ettirish yondashuvini qo‘llash taklifi olg‘a suriladi.