KAMBAG’ALLIKNI QISQARTIRISHGA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING TA'SIRI (Научный электронный журнал «Экономика труда и человеческий капитал», 2024)
So’nggi yillarda O‘zbekistonda kambag’allikni qisqartirish bo‘yicha strategiya va dasturlar ishlab chiqilgan bo‘lib, ularning maqsadi hududlarda aholi turmush darajasi va sifatini oshirishdan iborat. Mazkur maqola O’zbekistonda kambag’allikni qisqartirishda raqamli texnologiyalarni samarali ta’sirini o’rganishga bag’ishlanadi. Ushbu tadqiqotni amalga oshirishda cross-sectional tadqiqot dizayni tanlan olindi va tadqiqot yondashuvi miqdoriy bo'lib, ma'lumotlarni yig'ish usullari birlamchi hamda ikkilamchi usullardan iborat. Tadqiqot natijalarini tahlil qilishda Chi-kvadrat mustaqillik testi va Mann-Whitney testlaridan foydalanildi hamda barcha tahlillar SPSS 29.0.1 statistik dasturida amalga oshirildi. Tahlil natijalari raqamli texnologiyalar kambag’allikni qisqartirishda ijobiy ta'sir etishini ko'rsatdi. Tadqiqot yakunida raqamli texnologiyalarni kambag’allikni qisqartirishga ta’sirini oshirish modeli taklif etildi.