КИЧИК БИЗНЕС СУБЪЕКТЛАРИ ФАОЛИЯТИНИ ИНФРАТУЗИЛМАВИЙ ҚЎЛЛАБ-ҚУВВАТЛАШ ТИЗИМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (Научный электронный журнал «Экономика труда и человеческий капитал», 2024)
Ушбу мақолада кичик бизнес субъектларини давлат томонидан қўллаб-қувватлаш тизимининг самарали ташкил этишда инфратузилма омилларини инобатга олиш лозимлиги исботланган. Унда асосий эътибор кичик бизнес субъектлари фаолиятини инфратузилмавий қўллаб-қувватлашда хўжалик юритувчи субектлар ва инфратузилма мажмуаси иштирокидаги операцияларни тартибга солувчи ва рухсат берувчи институтларнинг бошқарув функцияларини амалга оширишнинг узлуксиз жараёни сифатида улардаги ресурсларни тақсимлаш ва қайта тақсимлашни таъминлаши ҳамда давлат ва хусусий сектор учун ижобий натижаларга эришиши тадқиқ этилган. Тадқиқот натижасида кичик бизнес субъектлари фаолиятини давлат томонидан инфратузилмавий қўллаб-қувватлаш тизимини такомиллаштириш механизми таклиф этилган.