(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Mazkur maqolada davlat-xususiy sherikchilik (DXSh) mexanizmlarining ish o‘rinlari yaratishga, bandlik tuzilmasining o‘zgarishiga va mehnat resurslari sifatiga ko‘rsatadigan ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, AQSh, Yevropa Ittifoqi mamlakatlari, Yaponiya va Kanada misolida rivojlangan davlatlarda DXShning bandlikka ta’siri tahlil qilinadi.