(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda mehnat unumdorligi ko‘rib chiqilib, asosiy muammolar va rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rsatilgan. Maqolada tuzilmaviy muammolar va iqtisodiy islohotlarni yoritib, mehnat unumdorligini oshirish usullari bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Olingan natijalar uzoq muddatli samaradorlikni oshirishni kafolatlashda yo’naltirilgan siyosat, texnologiya yutuqlari va ta’lim sohasidagi o’zgarishlarning potentsial ahamiyatini ko’rsatadi. Bu strategiyalar ishchilarning malaka darajasini oshiradi va O‘zbekiston iqtisodiyotini modernizatsiya qilishga yordam beradi. Maqolada ijtimoiy taraqqiyot va iqtisodiy kengayish uchun yangi yo‘llarni ishlab chiqish zarurligi ham ta’kidlangan. Ushbu chora-tadbirlar orqali O‘zbekiston xalqaro raqobatbardoshlikdagi o‘rnini oshirish imkoniyatiga ega bo‘ladi.