(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Mazkur maqolada tadbirkorlik faoliyatining mohiyatidan kelib chiqib unga aholini kasbiy tayyorlash zarurati asoslangan hamda shu sohada ilmiy tadqiqotlar olib borgan xorijiy iqtisodchi olimlarning nazariy qarashlari ko’rib chiqilgan. Iqtisodiy jihatdan rivojlangan mamlakatlarda tadbirkorlik ta’limi tizimining shakllanishi, rivojlanishi va unda kadrlar tayyorlash mеxanizmi chuqur tahlil qilingan. Shuningdеk, AQSh va Еvropaning muvaffaqiyatli rivojlangan mamlakatlari tajribasi asosida O’zbеkiston ta’lim tizimida tadbirkorlikka kasbiy tayyorlashni rivojlantirish bo’yicha amalga oshirilishi mumkin bo’lgan yo’nalishlar taklif etilgan.