(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi oliy ta’lim xizmatlari bozorida raqobat muhitining shakllanishi va rivojlanish tendensiyalari ilmiy asosda tahlil etiladi. Oliy ta’lim tizimida davlat va nodavlat sektorlarining o‘zaro aloqasi, ta’lim xizmatlarini ko‘rsatishdagi sifat omillari, narx shakllanishi, marketing strategiyalari hamda innovatsion yondashuvlar raqobatni belgilovchi asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, oliy ta’lim muassasalari o‘rtasidagi ichki va tashqi raqobatning zamonaviy shakllari, raqobatbardoshlikni ta’minlash yo‘llari, davlat tomonidan tartibga solish mexanizmlari va ularning bozor muvozanatiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Statistik ma’lumotlar, normativ-huquqiy hujjatlar va xalqaro tajriba asosida O‘zbekiston oliy ta’lim xizmatlari bozorining hozirgi holati va istiqbollari baholanadi.