(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Ushbu maqolada asosiy e’tibor sun’iy intellektning mehnat bozorida qanday ahamiyatga ega ekanligiga hamda uning ta’sir etish doirasiga qartiladi. Bunda muallif tomonidan sun’iy intellektning iqtisodiyotdagi bir necha tarmoqlar va kasblarga ta’sir qilish qobiliyati, ish oʻrinlarini avtomatlashtirish hisobiga undagi vazifalarni takomillashtirish va kengaytirish hamda sun’iy intellektning ish haqi va mehnat unumdorligiga ijobiy yoki salbiy ta’siri kabi xususiyatlari bayon etiladi.