(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Ushbu maqolada muallif tomonidan inson resurslarini boshqarishning qamrovi va ko‘lami hamda mahalliy davlat hokimiyati organlari muvafaqqiyati uchun inson resurslarini boshqarish qanday ahamiyatga ega ekanligini muhokama qilinadi. Maqolada mahalliy davlat boshqaruv organlarida samarali inson resurslarini boshqarish tizimni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan vazifa va ko‘nikmalardan iborat inson resurslarini boshqarish elementlariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqotda mahalliy davlat xokimiyati organlarida inson resurslarini boshqarishning muhim funksiyalari hamda unda yuzaga keladigan ba’zi masalalarning nazariy va amaliy jihatlariga alohida urg‘u berilgan. Shuningdek, ushbu tadqiqotda bugungi kunda inson resurslarini boshqarish amaliyotida bir qator funksiyalar va amaliyotlarning ahamiyatini aniqlash uchun mahalliy hukumat darajasidagi inson resurslarini boshqarish bo‘yicha mutaxassislarning fikrlari ham so‘rovnoma asosida o‘rganilgan.