(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Maqola aholining dasturlardan qoniqishni chuqur tahlil qilish uchun ham sotsiologik, ham iqtisodiy modellashtirish usullariga tayanish lozimligi yoritib berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, mahallalarda aholini o‘zini o‘zi band qilish dasturlari aholining ish bilan ta’minlanishi va ijtimoiy barqarorlikka sezilarli ijobiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Mahallalarda o‘zini o‘zi band qilish dasturlarining kelgusida samaradorligini ta’minlash uchun davlat qo‘llab-quvvatlash yo`nalishlarini diversifikatsiya qilish, infratuzilmani rivojlantirish va tadbirkorlik imkoniyatlarini kengaytirish zarururiyati asoslangan.