(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida kadrlar salohiyatini boshqarish tizimini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida Toshkent davlat iqtisodiyot universiteti, Samarqand iqtisodiyot va servis instituti hamda Farg‘ona davlat texnika universiteti misolida kadrlar salohiyatining hozirgi holati o‘rganildi. Xorijiy tajriba, xususan, Xitoy oliy ta’lim muassasalarida amalga oshirilayotgan kadrlar salohiyatini boshqarish amaliyoti bilan qiyosiy tahlil qilindi. Natijada, kadrlarning malakasini oshirish, ilmiy izlanishlar samaradorligini kuchaytirish va yosh kadrlarni qo‘llab-quvvatlashga oid takliflar ishlab chiqildi.