(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada ish bilan bandlik sifati tushunchasining nazariy va amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda bandlik sifatining asosiy tarkibiy elementlari – daromad barqarorligi, mehnat sharoitlari, ish bilan bandlikning rasmiyligi, ijtimoiy himoya, kasbiy rivojlanish imkoniyatlari hamda mehnat va hayot muvozanati chuqur o‘rganilgan. Ish bilan bandlik sifati past bo‘lgan sharoitlarda mehnat unumdorligining pasayishi, inson kapitali rivojining sekinlashuvi va kambag‘allik darajasining oshib borishi kabi salbiy oqibatlar ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida ish bilan bandlik siyosatini takomillashtirish va sifatli bandlikni kengaytirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.