(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqolada band aholi orasida qashshoqlikka tushib qolishning asosiy xavflari va tahdidlari ko’rib chiqiladi. Ijtimoiy-iqtisodiy omillar tahlili asosida ishchi qashshoqlikning sabablari aniqlanadi va ushbu hodisani kamaytirish bo’yicha davlat siyosati yo’nalishlari taklif qilinadi. Ishchi qashshoqlik muammosi iqtisodiy harakatchanlikni oshirishga qaratilgan siyosiy va iqtisodiy choralarni, eng kam ish haqini o’z vaqtida indekslashni, o’qitish va qayta tayyorlashni o’z ichiga olgan kompleks yondashuvni talab qiladi.