(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Germaniya Federativ Respublikasi migratsiya siyosatining O‘zbekiston Respublikasi milliy manfaatlarini amalda ro‘yobga chiqarishga ta’siri tahlil qilingan. Ikki tomonlama kelishuvlar, rasmiy hujjatlar hamda e’lon qilingan ekspert baholarini umumlashtirilgan tahlil qilish orqali mazkur davlatlarning migratsiya sohasidagi hamkorligi natijasida yuzaga kelayotgan muammo va imkoniyatlar ko‘rib chiqilgan. Bunda 2025-yildagi Migratsiya va mobillik sohasida keng qamrovli sheriklik to‘g‘risidagi bitimga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada ushbu Bitimning iqtisodiyot va demografik siyosatni rivojlantirishdagi, shuningdek, O‘zbekistonning xalqaro miqyosdagi mavqeyini mustahkamlashdagi ahamiyati yoritilgan.