(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2026)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasida bandlikni ta’minlashda kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning roli o’rganiladi. Unda kichik tadbirkorlikni rivojlantirish va ish o’rinlarini yaratishga hissa qo’shadigan iqtisodiy va institutsional omillar o’rganiladi. Kichik biznesni davlat tomonidan qo’llab-quvvatlash, tadbirkorlik faoliyatini rag’batlantirishning moliyaviy mexanizmlari va ularning mehnat bozoriga ta’siriga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqotda iqtisodiy tahlil usullari, statistik ma’lumotlarning qiyosiy tahlili va tizimli yondashuv qo’llanilgan. Natijalar shuni ko’rsatadiki, kichik biznes mamlakatda bandlik va barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashda asosiy omil hisoblanadi. Moliyaviy resurslardan foydalanishni kengaytirish, institutsional muhitni yaxshilash va tadbirkorlik infratuzilmasini rivojlantirish bandlikning oshishiga va farovonlikning yaxshilanishiga hissa qo’shishi aniqlangan.