(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2026)
Maqolada Toshkent shahri va Toshkent viloyati misolida kichik biznes subyektlarini rivojlantirishning iqtisodiy mexanizmlari va ularning hududiy samaradorligi tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida 2020–2024 yillardagi sanoat mahsulotlari ishlab chiqarish hajmi va bandlik dinamikasi qiyosiy tahlil qilinib, sohani qo’llab-quvvatlashning moliyaviy, soliq va institusional vositalari baholangan. Olingan natijalar asosida kichik tadbirkorlikning mintaqaviy iqtisodiy o’sishdagi rolini oshirishga qaratilgan ilmiy xulosa va amaliy takliflar shakllantirilgan.