(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Mazkur maqolada yoshlarga xorijiy tillarni o‘qitish orqali mehnat bozorida malakali kadrlar tayyorlash jarayonlari tasniflangan. Shu bilan birga ichki va tashqi mehnat bozorida talab yuqori bo‘lgan kasblarga o‘qitish hamda ularga xorijiy tillarni o‘qitish orqali ularning ish bilan bandligini ta’minlash bo‘yicha ma’lumotlar tahlil qilingan. Ta’lim muassasalarida yoshlarga xorijiy tillarni o‘qitish va kasb-hunarga o‘rgatish orqali ularning ichki va tashqi mehnat bozorida bandligini ta’minlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.