(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqolada yuqori malakali mutaxassislarga bo‘lgan ehtiyojni baholashdagi mezonlar ishlab chiqilgan. Sohalar kesimida malakali migrantlarga bo‘lgan ehtiyoj aniqlangan. Mamlakatlarning demografik ma’lumotlari asosida bir qancha tahlil usullaridan foydalanilgan. AQSh H-1B viza asosiy homiylari va talab yuqori bo‘lgan sohalari o‘rganilgan. Kanadaga qabul qilingan nomzodlarning ta’lim darajasi yillar kesimida tahlili keltirilgan.