(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Mazkur maqolada biznes rivojlanish jarayonlarini statistik baholash va ekonometrik modellashtirish orqali samarali boshqarishning nazariy va amaliy jihatlari o‘rganilgan. Rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlarning tajribalari asosida iqtisodiy ko‘rsatkichlar tahlil qilingan va ularni O‘zbekiston sharoitiga moslashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqotda AQSh, Germaniya va Yaponiya kabi rivojlangan davlatlarning ilg‘or iqtisodiy yondashuvlari hamda Hindiston, Indoneziya va O‘zbekiston kabi rivojlanayotgan mamlakatlarning iqtisodiy ko‘rsatkichlari taqqoslangan.