(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Mazkur maqolada oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashning inson kapitali rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqotda oziq-ovqat xavfsizligi darajasi va uning ta’lim, sog‘liqni saqlash, hamda iqtisodiy samaradorlik kabi inson kapitalining asosiy jihatlariga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashning aholi farovonligi va inson kapitalini rivojlantirishda hal qiluvchi omil ekanligini ko‘rsatadi. Shuningdek, mualliflar oziq-ovqat xavfsizligi siyosatini rivojlantirish orqali kambag‘allikni kamaytirish va ijtimoiy tenglikni ta’minlash bo‘yicha takliflarni ilgari surishadi. Mazkur maqola oziq-ovqat xavfsizligi va inson kapitali o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘rganayotgan tadqiqotchilar, davlat siyosati ishlab chiquvchilar va donor tashkilotlar uchun muhim nazariy va amaliy ahamiyatga ega.