(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqola raqamli texnologiyalarning inson resurslarni boshqarishda integratsiyalashuvini tahlil qilishga, ularning samaradorligini oshirishga va tashkilotlarning strategik maqsadlariga erishishda ta‘sirini ko‘rib chiqishga bag‘ishlangan. Ijtimoiy tarmoqlardan foydalangan holda inson resurslarni boshqarishning zamonaviy usullari, ish jarayonlarini takomillashtirish uchun raqamli texnologiyalar va kadrlar siyosati tendensiyalari yoritilgan. Ishga qabul qilish, baholash va inson resurslarini rivojlantirish jarayonlarini optimallashtirish uchun sun’iy intellekt, blokcheyn, bulutli platformalar va boshqa innovatsion texnologiyalarni joriy etish muhimligi ko‘rib chiqildi. Muallifning ta’kidlashicha, inson resurslarini boshqarishda raqamli texnologiyalardan foydalanish nafaqat samaradorlik va avtomatlashtirishni oshirish, balki aloqani yaxshilash hamda iste’dodlarni jalb qilish va saqlab qolishning yangi usullarini ishlab chiqishga ham yordam beradi.