(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqola raqamli iqtisodiyot sharoitida korxonalarning samaradorligini oshirish mexanizmlarini takomillashtirishni o’rganadi. Raqamli texnologiyalar, masalan, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar va avtomatlashtirish, zamonaviy korxonalarga ish jarayonlarini optimallashtirish, xarajatlarni kamaytirish va mijozlar bilan aloqalarni mustahkamlash imkoniyatlarini yaratadi. Maqolada raqamli transformatsiya jarayonlari, yangi biznes-modellar va innovatsion strategiyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, tadqiqotda korxonalar uchun samaradorlikni oshirishga qaratilgan tavsiyalar va amaliy misollar keltiriladi. Natijada, ushbu mexanizmlarning samarali tatbiqi korxonalarning raqobatbardoshligini oshirishga, bozor talablariga tezkor javob berishga va uzoq muddatli barqaror rivojlanishni ta’minlashga yordam beradi. Maqola raqamli iqtisodiyot sharoitida korxonalarning samaradorligini oshirish uchun muhim amaliy yo’l-yo’riqlarni taqdim etadi.