(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada Hududiy turizm va uni xizmatlari bozorida rivojlanishining nazariy asoslari, xamda shakllantirishda e’tibor berilishi kerakli boʻlgan omillari xaqida fikrlar bildirilgan. Shuningdek Hududiy turizm faoliyatini tadqiq etish jarayonida faoliyatni tashkil etuvchi elementlarni bir butun majmua sifatida oʻrganishga alohida e’tibor qaratiladi. Boshqacha aytganda, Hududiy turizmni rivojlantirish va tashkil etishning asosiy tamoyillari orasida integrasiyalashgan yondashuv tamoyiliga alohida urgʻu berilagan.