(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada muallif tomonidan halqaro gender indeks reytinglarida O‘zbekiston Respublikasining o‘rnini yaxshilash masalalari mavzusida tadqiqot o‘tkazilib, bu borada olib borilayotgan ishlar tahlil qilindi. Tadqiqot doirasida institut tomonidan Birlashgan Millatlar Tashkiloti Taraqqiyot Dasturining “Gender tengsizlik” indeksi, “Gender rivojlanish” indeksi, “Gender ijtimoiy normalar” indekslari, Iqtisodiy Hamkorlik va Rivojlanish Tashkiloti Rivojlanish Markazining “Ijtimoiy institutlar va gender” indeksi hamda “Global ayollar, tinchlik va xavfsizlik” indekslarining baholash metodologiyalarini o‘rganib, ta’lim ko‘rsatkichlari bo‘yicha O‘zbekistonning o‘rnini tahlil qilib chiqdi.