(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Maqolada, bitiruvchilarni korxonalarda bo’sh ish o’rinlarni tanlashni optimallashtirish uchun matematik model yaratilgan. Oliy ta’lim muassasalari bitiruvchilari tomonidan o’quv reja asosida fanlarni o’zlashtirishda egalagan ko’nikamalar va baholarni ulushini semantik usul yordamida grafik modeli tuzulgan.