(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston bank tizimining raqamli transformatsiyasi sharoitida inson kapitalini rivojlantirishga strategik investitsiyalarning ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Maqolada xodimlarni o‘qitish va qayta tayyorlash, shuningdek, sun’iy intellekt va avtomatlashtirish kabi yangi texnologiyalarga moslashishning o‘rni ta’kidlangan. Banklarni raqamli ko‘nikmalarini rivojlantirish orqali modernizatsiya qilish natijalari va istiqbollari tahlil qilingan, bu esa bank sektorining samaradorligini, raqobatbardoshligini va innovatsionligini oshirishga yordam beradi. Xususan, zamonaviy kadrlar boshqaruvi usullarini joriy etish va global raqobat sharoitida malakali mutaxassislarni ushlab qolish strategiyalarini ishlab chiqishga katta e’tibor qaratilgan.