(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonning turizm sohasiga investitsiyalarni jalb qilishning hozirgi holati va uning rivojlanishiga taʼsir etuvchi tendentsiyalar koʻrib chiqiladi. Turli manbalarga, jumladan, hukumat hisobotlari, soha tahlillari va ekspert xulosalariga tayangan holda, tadqiqot turizm industriyasidagi investitsiyalar dinamikasi va tendentsiyalarini har tomonlama tahlil qilishni taklif etadi.