(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning mintaqalararo iqtisodiy integratsiyada ishtiroki va uning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri tahlil qilinadi. O‘zbekistonning MDH, Markaziy Osiyo va boshqa qo‘shni davlatlar bilan iqtisodiy aloqalari natijasida savdo hajmining oshishi, transport infratuzilmasining rivojlanishi, xorijiy investitsiyalar oqimi hamda mehnat migratsiyasining ijobiy va salbiy ta’sirlari o‘rganiladi. Maqolada mintaqalararo iqtisodiy integratsiyaning qishloq xo‘jaligi, energetika va texnologik transfer sohalariga ta’siri ham tahlil qilinadi. Shu bilan birga, integratsiya jarayonida yuzaga keladigan iqtisodiy raqobat, tashqi iqtisodiy xavflar va ijtimoiy tengsizlik masalalari ham ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonning iqtisodiy integratsiyada ishtiroki uning barqaror rivojlanish maqsadlariga erishishiga xizmat qilishi bilan bir qatorda, ichki iqtisodiy islohotlarning ahamiyatini kuchaytiradi.