(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Maqolada raqamli iqtisodiyotning shakllanishi sharoitida mehnat bozori transformatsiyasi va yangi ijtimoiy-iqtisodiy munosabatlarning shakllanishiga ta’sir ko’rsatuvchi hozirgi global iqtisodiy va texnologik tendensiyalar tahlil qilinadi. Muallif mehnat tabiati va mehnat faoliyati shakllarining o’zgarishiga, kasbiy ko’nikma va malakalarga qo’yiladigan talablarga e’tibor qaratadi. Iqtisodiyotni raqamlashtirish bilan bog‘liq o‘zgarishlar eng talabchan mutaxassislarni tayyorlash va qayta tayyorlash masalalariga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani ko‘rsatilgan. Mehnat bozorining raqamli kelajagi uchun ikkita prognoz ssenariysi taqdim etilgan. Nufuzli xalqaro iqtisodiy tashkilotlar va taniqli konsalting agentliklarining so‘nggi hisobotlaridan parchalar keltirilgan.