(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada O’zbekistonda ta’limga hukumat tomonidan sarflangan xarajatlar va aholining bandlik darajasi o’rtasidagi musbat bog’liqlikni ko’rsatilgan. Ekonometrik modellar tahlillari yordamida O’zbekiston Respublikasida aholining iqtisodiy faolligi darajasi, xorijdan kelgan to’g’ridan-to’g’ri investitsiyalar, ta’limga sarflangan xarajatlar va iqtisodiy sektorlar o’rtasidagi bog’liqliklar tahlil qilingan. Shuningdek, mamlakatning iqtisodiy rivojlanishida ta’lim bilan aholi bandligini oshirishga oid ilmiy takliflar va tavsiyalar ham ishlab chiqilgan.