(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada inson kapitalini rivojlantirish tizimi o’ziga xos ijtimoiy-iqtisodiy yo’nalishi tavsiflangan. Ishtirokchilar yig‘indisi va ularning o‘zaro ta’siridan tashqari, inson kapitalini rivojlantirish tizimi atrof-muhitni, ishtirokchilarning o‘zaro munosabatlarini rivojlantiruvchi muayyan integratsiya mexanizmlarini, tizim barqarorligi va o‘z-o‘zini rivojlantirish uchun asos bo‘lib xizmat qiluvchi moslashuv mexanizmini o‘z ichiga oladi.