(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ishchi kuchi resurslarining asosiy qismini yoshlar tashkil etishini hisobga olgan holda ularning bandligini ta’minlash iqtisodiy rivojlanishining eng muhim jihatlaridan biri bo‘lib, ularni takror ishlab chiqarish tizmini to‘g‘ri yo‘lga qo‘yish orqali bandligini ta’minlash uchun kasbga tayyorlash va qayta tayyorlash tizimini yanada takomillashtirish maqsadga muvofiq.