(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Мақолада олий таълим тизимида молиялаштириш хориж тажрибаси,муаммолари ҳамда унинг аҳамияти кўрсатиб ўтилган. Олий таълим муассасаларида таълим сифатида оширишда молиявий ресурсларнинг аҳамияти ва уни тасарруф этиш юзасидан таҳлилий ёндашувлариназарий жиҳатдан урганилган ҳамда тегишли хулосалар берилган. Жараённинг ўзига хос жиҳатлари маълумотлар асосида таҳлил қилиниб, мавжуд муаммолар, истиқболлари ва эришилган ютуқлар атрофлича кўрсатилди. Шу асосда илмий хулоса ва амалий таклифлар ўртага ташланди.