(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada O’zbekistonda aholi turmush sifatini belgilovchi ko’rsatkichlar, aholi daromadlarini oshirish va unga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Aholi daromadlariga ta’sir etuvchi omil sifatida kutilayotgan ta’lim yillari, band aholi soni hamda davlat byudjetidan ijtimoiy sohaga ajratilgan harajatlar kabi omillar tanlab olingan bo’lib, ularning ta’sir kuchi va ahamiyati korrelyatsiya koeffitsienti va regressiya tenglamasi orqali o’rganilgan. Ekonometrik model natijalari asosida xulosa va takliflar berilgan.