(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada mamlakatimizda inson kapitalini rivojlantirish yo‘nalishlari, inson resurslarini samarali boshqaruvida inson kapitaliga kiritiladigan investitsiyalarning ahamiyati, bu borada xorijiy va mahalliy olimlarning ilmiy-nazariy qarashlari, tajribalar tahlil qilindi. Tahlil natijasida inson kapitalini rivojlantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi