(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada tadbirkorlik faoliyatida mehnatni tashkil etish u yoki bu xo‘jalik faoliyati turi bilan shug‘ullanuvchi subyektning nafaqat o‘ziga xos xususiyati bilan, balki milliy iqtisodiyotning rivojlanish bosqichi xususiyatlari bilan ham uzviy bog‘ligi, mamlakatimizning hozirgi rivojlanish bosqichida ijtimoiy-iqtisodiy islohotlarni yanada chuqurlashtirish sharoitida kichik va xususiy tadbirkorlikni yanada rivojlantirishning ustuvor vazifalari sifatida kichik korxona xodimlarini samarali mehnat qilish usullariga o‘rgatish, mehnat potensialidan foydalanishning ratsional usullariga o‘tish, ilg‘or mehnat tajribalarini targ‘ib qilish, samarali mehnat usullarini joriy etish hisobiga xarajatlarni kamaytirish kabi vazifalar keltirilgan.