(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada turizmning Oʻzbekiston iqtisodiyotidagi ahamiyati koʻrsatilgan. Shuningdek, turizmni iqtisodiyotning yuqori rentabelli tarmog‘iga aylantirish muammolari, turizmni rivojlantirishning huquqiy asoslari va imkoniyatlari muhokama qilinmoqda. Shuningdek, katta turizm salohiyati va raqobatbardosh turistik takliflarni rivojlantirish, tadbirkorlikni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi [2]. Respublikamizning turizm imkoniyatlari va salohiyati hamda infratuzilmasini rivojlantirish, kichik biznes tizimini takomillashtirish bo‘yicha zarur chora-tadbirlar ishlab chiqishga alohida e’tibor qaratilgan.