(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Ушбу мақола фискал ва монетар сиёсатнинг меҳнат бозорига таъсири ва уларнинг ўзаро мувофиқлашувини таҳлил қилади. Асосий эътибор фискал ва монетар сиёсатнинг макроиқтисодий барқарорликка, шу жумладан, инфляция, ялпи ички маҳсулот ва инвестиция муҳитига қандай таъсир қилишига қаратилган. Мақолада турли мамлакатларда олиб борилган илмий изланишлар ва натижалар муҳокама қилинган, шу билан бирга фискал ва монетар сиёсатларнинг меҳнат бозорига бевосита ва билвосита таъсирлари таҳлил этилган. Шунингдек, фискал ва монетар сиёсатларнинг бир-бири билан мувофиқлашган ҳолда иқтисодий ўсишни таъминлаш ва меҳнат бозорида барқарорликни сақлашга қандай ёрдам бериши мумкинлиги ҳақида мулоҳазалар келтирилган.