(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Maqolada ko’chmas mulk bozoridagi boshqaruv faoliyati turlaridan biri, ya’ni ko’chmas mulkni iqtisodiy boshqarish ko’rib chiqiladi. Iqtisodiyotni boshqarish ishonib topshirilgan obyektni qurish va ishlatish jarayonida yuzaga keladigan daromadlar va xarajatlarni shakllantirish jarayoni sifatida tahlil qilinadi va umuman obyektning samaradorligiga katta ta’sir ko’rsatadi. Biroq, hozirgi vaqtda mulkni boshqarishning ushbu sohasini rivojlantirish uchun ham nazariy, ham amaliy muammolar ko’p.