(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Меҳнат бозорини тизимли ривожлантириш ва тартибга солишнинг самарали усулларидан бири бу – меҳнат ресурсларига талаб ва таклифни ифода этувчи мезонларни тизимли таҳлил этиш ҳисобланади. Замонавий иқтисодиётнинг драйвери бўлган рақамлаштириш шароитида эса меҳнат бозори ҳар тарафлама трансформацияларга юз тутиб, энг бирламчи чақириқлардан бири глобал, миллий меҳнат бозорлари учун сифатли ва рақобатбардош рақамли технологиялар мутахассисларини тайёрлаш ҳисобланади. Ушбу мақолада Ўзбекистон меҳнат бозорида рақамли технологиялар соҳаси мутахассисларига талаб ва таклифни баҳолаш имкониятини берувчи бир қатор мезонлар муаллифлик ёндашувига кўра ишлаб чиқилди.