(untitled) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Ushbu maqolada aholi bandligini ta’minlashning yo’nalishlari, ishsizlikning omillar batafsil yoritib berilgan. O’zbekiston Respublikasida aholining bandligi va ishsizlik darajasi, ularning o’zgarish dinamikasi hamda aholi bandligi sohalar bo’yicha tahlil qilingan. Shuningdek, aholining bandligini ta’minlash va ishsizlik darajasini kamaytirish bo’yicha takliflar ishlab chiqilgan.