AHOLINING O‘ZINI O‘ZI ISH BILAN BAND QILISHI: TAHLIL VA NATIJALAR ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqolada 2020-yilning mart oyidan boshlangan holat, COVID-19 pandemiyasi sababli global darajada iqtisodiyot uchun xavf darajasi inqiroz holatiga olib kelgan davrda ishsiz qolgan aholini o’zini o’zi ish bilan band qilish borasida qabul qilingan chora-tadbirlar va tartibga solish yo’nalishlarini ijrosi bo’yicha erishilgan amaliy natijalar asoslab berilgan.
Keywords: o’zini –o’zi ish bilan band qilish, global to’lqin, ijtimoiy kafolatlar, yakka tartibdagi tadbirkorlik, bazoviy hisoblash miqdori, ijtimoiy soliq to’lash, "biznesga birinchi qadam", “mahalla-biznes”.