MINTAQA AHOLISI ISH BILAN BANDLIGI: TURLARI VA TAKIBI, TA’SIR ETUVCHI OMILLAR TAHLILI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Maqolada aholining ish bilan bandligi tushunchasi uning turlari hamda tarkibi tadqiq etilgan. Respublika aholsining iqtisodiy faollik darajasi statistik tahlil etilib, hududlar o‘rtasidagi tafovutlar aniqlangan. Ish bilan bandlik tarkibiga ta’sir etuvchi omillar gurhlashtirilib, iqtisodiy geografik o‘rin omilining aholining ish bilan bandligini takomillashtirishdagi o‘rni va ahamiyati xaqida yoritilgan.
Keywords: aholi, bandlik, bandlik turlari, bandlik tarkibi, iqtisodiy faollik.