TURIZM SANOATINI RIVOJLANTIRISHDA INSON RESURSLARINING ROLI: NAZARIYA VA AMALIYOT UYG‘UNLIGI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Maqolada turizm sanoatining raqobatbardoshligini oshirishda inson resurslarining strategik o‘rni tahlil qilinadi. Muallif milliy va xorijiy tajribalarni solishtirgan holda, O‘zbekistonda bu yo‘nalishda mavjud muammolar va imkoniyatlarni yoritadi. Tahlillarda zamonaviy malakali kadrlar tayyorlash, ularni qayta o‘qitish va jalb etish tizimining samaradorligi baholanadi. Maqolada amaliy takliflar ilgari suriladi.
Keywords: turizm, inson resurslari, bandlik, kadrlar siyosati, xizmat sifati, raqobatbardoshlik.