HUDUDLAR MEHNAT BOZORI EHTIYOJI ASOSIDA KADRLAR TAYYORLASH ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Mazkur maqolada hududlar mehnat bozori ehtiyoji asosida kadrlar tayyorlashning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati, mehnat bozori ehtiyoji asosida kadrlar tayyorlashning ilmiy-nazariy asoslari, hududlar mehnat bozori ehtiyoji asosida kadrlar tayyorlash bo‘yicha ilg‘or xorijiy tajribalari asoslab berilgan, shu bilan birga Buxoro viloyatida mehnat bozori ehtiyoji asosida kadrlar tayyorlash tizimining tahlili, Buxoro viloyatida mehnat bozori holati va uning tahlili hamda mehnat bozori sigmentidagi mutanosiblik holatiga ta'sir etuvchi omillar tahlili amalga oshirilgan, tahlillar natijasida aniqlangan kamchiliklar bo‘yicha tarmoq va sohalar kasbiy malaka turlari ehtiyoji asosida mehnat resurslari raqobatbardoshligini ta'minlash imkoniyatlari, hududlar mehnat bozori ehtiyoji asosida kadrlar tayyorlashning istiqbolli yo‘nalishlari hamda hududlar mehnat bozori ehtiyoji asosida kadrlar tayyorlash tarkibini takomillashtirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.
Keywords: Mehnat bozori ehtiyoji, kasb-hunarga yo‘naltirilish, ta'lim muassasalari, hududiy mehnat bozori, zamonaviy kasb-hunar ko‘nikmalari, rasmiy ta'lim, ko‘nikmalar, mehnat samaradorligi, ish haqi, malaka, iqtisodiy nofaol aholi, ishsizlar, mehnat migratsiyasi, monomarkazlar.