YANGI O‘ZBEKISTONDA AHOLI TURMUSH DARAJASINING TAHLILI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Ushbu maqolada mamlakatimizda aholi turmush darajasini oshirish bo‘yicha qilinayotgan islohotlar keltirilgan, shuningdek, aholi turmush darajasi ko‘rsatkichlari tahlil qilingan va aholi turmush darajasini yanada yaxshilash bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.
Keywords: aholi turmush darajasi, aholining umumiy daromadlari, turmush darajasi ko‘rsatkichlari, aholi jon boshiga daromadlar, aholi umumiy daromadlarining real o'sishi, iste'mol, iste'mol savatchasi.