IQTISODIY O‘SISH BARQARORLIGINI TA'MINLASHDA AHOLINI ISH BILAN BANDLIK DARAJASINI OSHIRISH ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Ushbu maqolada iqtisodiy o‘sishning aholi turmush tarziga ta'siri bayon etilgan. Yoshlar bandligiga ta'sir qiluvchi ijtimoiy-iqtisodiy omillar tizimi tahlil qilingan. Yoshlar mehnat bozorini unga ta'sir qiluvchi ijtimoiy-iqtisodiy omillarga qarab rivojlantirish ssenariylari taklif etilgan. Ekonometrik modellar asosida aholi turmush darajasini ifodalovchi asosiy ko‘rsatkichlar bo‘yicha o‘rta muddatli prognoz qiymatlari ishlab chiqilgan. Shuningdek, iqtisodiy o‘sish barqarorligini ta'minlashda aholini ish bilan bandlik darajasini oshirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: mehnat bozori, yoshlarni ish bilan ta'minlash, iqtisodiy o‘sish, ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish, aholi turmush darajasi, yalpi ichki mahsulot, yalpi hududiy mahsulot, daromad.