AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA SOLIQ MAJBURIYATLARI HISOBI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Mazkur maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida majburiyatlarning tasniflanishi, ularni muddati, turlari bo’yicha hisobga olish va hisobotlarda aks ettirish tartibi o’rganilgan. 12-sonli moliyaviy hisobotning xalqaro standartiga ko’ra kechiktirilgan soliq majburiyatlari hisobda aks ettirilishi bilan bog’liq amaldagi muammolar va ushbu muammoni yechimiga qaratilgan takliflar berilgan. Shuningdek, investorlarning qarorlari uchun ahamiyatliligi va moliyaviy holatni ifodalovchi ko’rsatkichlarning o’zgarishiga ta’siri bo’lganda joriy majburiyatlar tarkibini alohida satrda ko’rsatish bo’yicha tegishli takliflar shakllantirilgan.
Keywords: Majburiyat, joriy majburiyatlar, soliq majburiyatlari, kechiktirilgan soliq majburiyatlari, uzoq muddatli majburiyatning joriy qismi.