BYUDJET TASHKILOTLARIDA MEHNATNI TASHKIL ETISH VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston byudjet tashkilotlarida mehnatni tashkil etishning hozirgi holati, mavjud muammolar va samaradorlikni oshirish yoʻlları tadqiq etiladi. Tadqiqot Buxoro viloyatining 8 ta byudjet muassasasi (taʻlim, sogʻliqni saqlash, madaniyat sohalari) da 2022–2023 yillar davomida 215 nafar xodim va 42 nafar rahbar ishtirokida oʻtkazilgan soʻrovnoma va kuzatuv natijalari asosida tuzilgan. Deskriptiv tahlil va korrelyatsiya usullari qoʻllanildi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, ish haqi tizimining nomutanosibligi (82%), malaka oshirishning tartibsizligi (74%) va raqamli vositalardan past foydalanish darajasi (57%) mehnat samaradorligini pasaytiruvchi asosiy omillar hisoblanadi. Isloh oʻtkazgan tashkilotlarda mehnat unumdorligi indeksi 5 yil ichida 38 foizga oʻsgan, oʻtkazmaganlarda esa atigi 7 foizga oshgan. Tadqiqot natijalari byudjet tashkilotlarida mehnat samaradorligini oshirish boʻyiča aniq mexanizmlar va tavsiyalar bilan yakunlanadi.
Keywords: byudjet tashkilotlari, mehnat samaradorligi, mehnatni tashkil etish, motivatsiya, ish haqi tizimi, malaka oshirish, raqamlashtirish, O’zbekiston.