NOGIRONLIGI BO‘LGAN SHAXSLAR UCHUN INKLYUZIV TADBIRKORLIK BO‘YICHA ILMIY TADQIQOTLARNING BIBLIOMETRIK TAHLILI (R DASTURI ASOSIDA) ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqolada nogironligi bo‘lgan shaxslar uchun inklyuziv tadbirkorlik sohasida olib borilgan ilmiy tadqiqotlarning rivojlanish tendensiyalari, intellektual tuzilmasi va asosiy tematik yo‘nalishlari bibliometrik yondashuv orqali tahlil qilinadi. Tahlil Scopus bazasida 2000–2025 yillarda biznes va iqtisodiyot sohasida nashr etilgan materiallarga asoslandi hamda R dasturi yordamida amalga oshirildi. Ilmiy mahsuldorlik, mamlakatlar faolligi, kalit so‘zlarning qo‘shma uchrashi, tematik xaritalash orqali inklyuziv tadbirkorlik bo‘yicha ilmiy maydonning asosiy jihatlari aniqlandi.
Keywords: inklyuziv tadbirkorlik, nogironligi bo‘lgan shaxslar, bibliometrik tahlil, R dasturi.